Erasmus den 58: CosmoCaixa

Minulý týden (nebo teda půlku minulého a půlku tohoto) byl vnitrosemestrálkový týden. Spočívalo to v tom, že nebyla výuka a psaly se vnitrosemestrálky. Nám se ale nějakým zázrakem stalo, že v žádném z našich 6 předmětů (to je na zdejší poměry fakt hodně, Eliška jich má 7, ale jinak všichni mají mnohem míň) vnitrosemestrálku nemáme, takže jsme měli jen týden volna.

Vypadalo to, že budeme mít dost práce na úkolech, tak jsme si nenaplánovali nic velkého, většinu času jsme byli doma, programovali jsme a ničili si spánkový režim. Ale dvě úspěšné výpravy jsme podniknout zvládli, zde je první.

CosmoCaixa je muzeum vědy. Skvělé muzeum vědy. Byli jsme tam už tehdy v roce 2016, a hlavní dojem, který mi z toho utkvěl v hlavě, byl, že to bylo mnohem větší a lepší než jsem čekala. S touhle vzpomínkou jsem tam šla minulý týden… A bylo to lepší a větší, než jsem čekala.

Kromě klasických zábavných fyzikálních hraček je tam i například:

  • Opravdová lidská nervová soustava
  • Moc hezcí a chlupatí umělí neandrtálci
  • Robot, co umí hrát pexeso
  • Veliký akvárko

A i ta samotná budova je docela působivá.

Pokud někdy budete v Barceloně za deště a budete chtít strávit půl dne pod střechou, běžte do CosmoCaixy. Pokud někdy budete v Barceloně s nějakým dítětem, běžte do CosmoCaixy. Pokud někdy budete v Barceloně, běžte do CosmoCaixy. Konec hlášení

Napsat komentář